Mladú študentku na priechode pre chodcov vo Svite smrteľne zranilo audi

21.12.2006 Poprad

Svit 21. decembra (TASR) - Na prahu Vianoc prišla o život 18-ročná študentka z Gelnice, ktorú v stredu neskoro večer zrazilo na priechode pre chodcov vo Svit...
Svit 21. decembra (TASR) - Na prahu Vianoc prišla o život 18-ročná študentka z Gelnice, ktorú v stredu neskoro večer zrazilo na priechode pre chodcov vo Svite osobné auto audi.

Na miesto nehody vzápätí prišla posádka Rýchlej zdravotnej pomoci (RZP) zo Svitu. \"Dievča ležalo pri okraji cesty bez dýchania a pulzu. Ihneď sme začali kardiopulmonálnu resuscitáciu a pokračovali sme až do príchodu posádky Rýchlej lekárskej pomoci, \" uviedol hlavný záchranár Emergency Medical Service (EMS) Gabriel Tomko.
Obeť nehody chcela prejsť spoločne s kamarátkou po priechode pre chodcov cez hlavnú cestu pri železničnom priecestí. Na druhú stranu sa však nedostala. Na priechode ju zrazilo audi svetlej farby. Pri náraze dievčinu odhodilo asi 50 metrov. Záchranári sa maximálne snažili udržať dievča pri živote. Keďže išlo o vážne zranenia, prizvali na pomoc aj posádku s lekárom. Napriek tomu študentka podľahla početným poraneniam hlavy, hrudníka, brucha a dolných končatín.
Hneď po skončení resuscitácie posádka smerovala k ďalšiemu výjazdu. V pohostinstve pri autobusovej stanici vo Svite došlo k bitke. Záchranárov informovali, že jeden z mužov má rozbitú hlavu a silno krváca. \"Zraneného sme ošetrili, stabilizovali a transportovali do popradskej nemocnice, \" informoval vedúci záchranár strediska Záchrannej zdravotnej služby vo Svite Robert Zavacký.
Rómovia, ktorí boli aktérmi šarvátky, tvrdili záchranárom, že postihnutý dostal \"údajne\" iba jediný úder krígľom od piva.
 

Vyberte región

mark